Magánszemély vásári áruértékesítése

árukészletÉvekkel ezelőtt megszűnt vállalkozástól, annak megmaradt árukészletéből, annak idején megvásároltam több ezer darab kis értékű, mechanikus teakészítőt. Az ügyletről természetesen számlával rendelkezem. Magánszemélyként értékesíthetem-e ezeket a termékeket vásárban, nyugta-, illetve számlaadási kötelezettség nélkül? Új (eredeti csomagolású) termékről van szó, de nem rendszeres, hanem alkalmi jelleggel árulnám. Nyilván nem szeretnék csak ezért vállalkozói igazolványt kiváltani, majd visszaadni.

Az Ön által jelzett mennyiség értékesítése mindenképpen gazdasági tevékenység kategóriájába esik, az alkalmi jelleg, a vásári értékesítés nem fogja ezt megváltoztatni. Éppen ezért tevékenysége megkezdése előtt be kell jelentkeznie az adóhatósághoz, illetve amennyiben egyéni vállalkozóként kívánja folytatni a tevékenységet, az illetékes önkormányzathoz.

Minthogy a tevékenysége nem tartozik az Áfa tv. [2007. CXXVII. tv.] által nevesített 3 tevékenység körébe, ezért nem tud mentesülni a számla vagy nyugtaadás kötelezettsége alól.

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s