Szja bevallás 2013

szja bevallás 2013-1353Szolgálati járadék mellett helyezkedtem el egy cégnél. December hónapban táppénzen voltam, amelyet 2014. januárjában utalt az OEP.

Miről kell adóbevallást beadnom?

A szolgálati járadék a személyi jövedelemadó alkalmazásában a nyugdíjjal egy tekintet alá eső jövedelemnek minősül. A nyugdíj adómentes, s mint ilyen, nem terheli bevallási kötelezettség sem az adózót e tekintetben.

Bevallási kötelezettség terheli azonban az adózót mindazon adóköteles jövedelmei tekintetében, amelyet az adómentes járandóság mellett szerez. llyen a munkavállalásával összefüggésben szerzett bérjövedelem, valamint az adóköteles egészségbiztosítási pénzbeli ellátás, a táppénz is.

Mindazonáltal, amennyiben a táppénz OEP általi kifizetésére 2014. évben került sor függetlenül attól, hogy 2013. évi betegség okán került kifizetésre, a 2014. adóév megszerzett jövedelmeként kell figyelembe vennie a bevallás elkészítése során.

Vagyis a 2013 évi szja bevallásában a munkavégzésre tekintettel megszerzett, munkáltató által legkésőbb 2014. január 10éig kifizetett jövedelmet és ennek adóját kell szerepeltetni.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s