Egyszerűsített számlázás

egyszerűsített számlaA 25.0000 forintos számlázási értékhatár miatt két belföldi adóalany között, továbbra is használható-e az egyszerűsített készpénzfizetési számla, a készpénzfizetési számla?

Az általános forgalmi adótól szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban „Áfa tv.”) 176. § (1) bekezdése határozza meg, hogy a számla egyszerűsített adattartalommal mikor bocsátható ki.

Két belföldi adóalany között, ha ügyletük a 165.§ (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott esetnek megfelel és a számlán szereplő adatok egyébként forintban kifejezettek, továbbra is használható az egyszerűsített készpénzfizetési számla.

Az 2013. január 1-jétől életbe lépett változás – 176.§ (1) bekezdés d) pont – nem szűkítést jelent, hanem egy újabb lehetőséget az egyszerűsített adattartalmú számla kibocsátására. Vagyis egyszerűsített számlát az eddig ismert eseteken túl akkor is lehet alkalmazni, ha a korábbiakban egyszerűsített számla alkalmazására nem volt lehetőség, de a számla végösszege (bruttó összege) a 100 EUR-t (25 ezer Ft-ot) nem haladja meg. Az új egyszerűsítési szabály nem alkalmazható egyes speciális ügyletekre, mint pl. távértékesítés, közösségi vagy harmadik országbeli adóalany részére teljesített adómentes termékértékesítés esetében.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s