Árfolyam-alkalmazás

árfolyamMilyen napi devizaárfolyamot kell használni deviza forintra történő átszámításakor olyan esetben, ha az adott napon nem kerül közzétételre árfolyam, pl. munkaszüneti és ünnepnapokon?

Milyen napi devizaárfolyamot kell használni deviza forintra történő átszámításakor olyan esetben, ha az adott napon nem kerül közzétételre árfolyam, pl. munkaszüneti és ünnepnapokon?

Adótörvényeink a forintra történő átszámítás tekintetében jellemzően valamely napon (pl. teljesítés napján, a mérlegforduló napján, bevétel megszerzését megelőző hó 15. napján, stb.) érvényes MNB hivatalos devizaárfolyamot határoznak meg. Ebből kifolyólag, amennyiben a jogszabály által deklarált napon nincs hivatalos árfolyam-közzététel, az újabb közzétételig az utolsóként közzétett árfolyam tekintendő érvényes árfolyamként. Ha ez utóbbi pl. a mérlegforduló nap esetén december 28-a, akkor a 28-án közzétett árfolyam érvényes december 31-én is. Nem megfelelő, ha az adózó január 2-ai árfolyammal végzi el pl. az év végi átértékeléseket, vagy a devizában megfizetett adó forintra történő átszámítását.

InterTax Pro Kft.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s