Az üdülési csekk végnapjai

Kedvezményes adózással már csak szeptember végéig lehet kiadni az üdülési csekket. A 2011. július 14-i törvényváltozás eredményeképpen az üdülési csekk 2011. október 1-jétől kikerül a béren kívüli juttatások köréből, helyét a Széchenyi Pihenő Kártya veszi át.

2011. október 1-től megszűnik az üdülési csekk, mint béren kívüli jutattási forma. Éppen ezért az üdülési csekk ez évben már csak akkor juttatható kedvezményesen (19,04% adóteher mellett), ha átadására legkésőbb szeptember 30-ig sor kerül. Az ezt követően átadásra kerülő üdülési csekkek az összevont adóalapra vonatkozó adózási szabályok szerint adóznak, vagyis összességében 66,32% adóterhet jelent a munkáltatónak és a munkavállalónak.

Amennyiben ez évben még kedvezményes adózással szeretnének üdülési csekket juttatni munkavállalóiknak, akkor a csekkek megrendelését haladéktalanul intézniük kell, hogy azok legyártást követően még időben az átvételi pontokra juthassanak.

 Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) honlapján is hivatkozott írás szerint ahhoz, hogy a határidő tartható legyen, az igénylő vállalkozásoknak legkésőbb szeptember 20-22-ig el kell juttatniuk a megrendeléseiket a MNÜA-hoz. Mivel azonban várható, hogy a szokásosnál többen fogják leadni igénylésüket a változás miatt, célszerű mielőbb gondoskodni a megrendelésről.

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s